Muurari-laulussa rakennustyömaalla alkaa tapahtua kevään koittaessa. Niin on myös Priiman tuotekehityksen laita: vipinää riittää kevään korvalla, kun osaavat ammattilaisemme ovat työn touhussa. Priiman versio 1.5 julkaistiin parin kuukauden työrupeaman jälkeen maaliskuun lopulla. Päivitys on vankka kokonaisuus ominaisuuksia, jotka tukevat erityisesti kouluttajien ja sisällöntuottajien työtä.

Kouluttajat voivat entistä helpommin löytää etsimänsä Priiman Työpöytä-näkymästä suurestakin joukosta kursseja. Kurssit ovat nyt oletuksena aakkosjärjestyksessä, ja hakuja voi tehdä monipuolisesti vaikka kurssisuoritusten lukumäärän, avainsanojen tai omistajan perusteella.

Myös kurssien editoinnissa ja materiaalien hallinnassa on otettu harppaus eteenpäin. Sisältösivujen ulkoasuun voi nyt satsata muuttamalla tehtävät kuviksi, ja omien materiaalien hallintaa avainsanojen avulla on jatkokehitetty tuomalla niiden käyttöä helpottavia toimintoja myös kurssin muokkaustilaan.

Kurssin suorittaneiden mielipiteet auttavat kehittämään jatkossa aiempaa parempia koulutuksia. Opiskelijoilta voi kerätä kurssipalautetta, ja yhteenvedot palautteesta ovat nähtävissä niin kurssin hallintanäkymissä kuin myös ympäristön raporteissa, joihin on tullut joukko muitakin uudistuksia.

Yksityiskohtaiset tiedot päivityksen sisällöstä löytyvät päivitystiedotteestamme.

Uudet ominaisuudet ovat kaikkein näkyvin osa Priiman kehitystyöstä, mutta tuotekehitystyömaalla tehdään koko ajan muitakin mielenkiintoisia ja käyttökokemuksen kannalta olennaisen tärkeitä asioita.

Loppukäyttäjät ovat tottuneet vaatimaan web-sovelluksilta nopeutta. Lyhytkin odotusaika hermostuttaa ja klikkaukselle pitäisi tulla vastinetta heti. Priiman kehittäjinä tiedämme tämän hyvin, ja siksi kaikkiin uudistuksiimme liittyykin ominaisuuksien suunnittelun ohella tinkimätöntä pohdintaa suorituskyvystä.

Mahdollisimman hyvin optimoitu Priiman raportin tietokantahaku näkyy yksittäiselle loppukäyttäjälle nopeana raportin latautumisena. Sama nopeus on tavoitteena kaikissa toiminnoissa. Ympäristön hallinnoija on tyytyväinen saadessaan raporttinsa silmänräpäyksessä. Kouluttaja pitää siitä, että kurssin suoritusten yhteenvetonäkymä latautuu ilman odottelua. Tämä on hyvää käytettävyyttä.

Se, että kaikki Priiman työkalut suunnitellaan vastaavalla tavalla palauttamaan tiedot nopeasti, näkyy kaikille käyttäjille. Kun jokainen näkymä optimoidaan mahdollisimman nopeaksi ja järjestelmän resursseja järkevästi käyttäväksi, koko Priima-palvelin ja kaikki asiakasympäristöt kestävät kuormaa ja tuhansien käyttäjien yhtäaikaisen käytön ilman viiveitä. Se näkyy nopeutena niin opiskelijoille, kouluttajille kuin hallinnoijille. Tämä on skaalautuvuutta.

Priiman kehitystiimi on hankkinut kannuksensa Discendumin pitkäaikaisen menestystuotteen Optima-oppimisympäristön tekijöinä. Tunnetusti nopeilla Optima-palvelimilla on satojatuhansia käyttäjätunnuksia, ja siinä toimintaympäristössä hankittu osaaminen ja ammattitaito näkyy nyt Priiman kehitystyössä.

Muutaman sadan yhtäaikaisen käyttäjän aiheuttaman kuorman kestävät useimmat web-sovellukset. Priiman käyttäjämäärät kasvavat nyt nopeasti, ja siksi sen perustat valetaan niin, että se kestää minkä tahansa käyttäjämäärän.

Kevät toi, kevät toi koodarin…

Lämpimin terveisin,
työnjohtaja Ville

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *